Fatmalı Yeşilkent İlkokulu

Vizyon: Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; * Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı , ailesine ve Türk Milleti´ne yararlı nesiller yetiştirmenin yanında, * Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, * Toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, * Öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden, öğretmenlerimizin rehberliğinde,veli desteğini alarak nitelikli bir okul olmak.

Misyon: * Öğrencilerimizi,Türk Milleti´nin milli, ahlâki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, * Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, * Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, * Bireysel farklılıkları dikkate alarak öğrenimlerini; bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak, * Bulunduğu yerleşim yerindeki toplumun okur-yazar oranını yükseltmek; * Öğretimle birlikte eğitime de önem vererek, öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.

Başarılar: Okulumuzun katıldığı çeşitli yarışma ve organizasyonlarda aldığı dereceler de şu şekilde olmuştur: * 2007–2008 Eğitim öğretim yılında yapılan Satranç Yarışmasında İL İKİNCİLİĞİ; * 2007–2008 Eğitim öğretim yılında 5.sınıflar arası Bilgi ve Genel Kültür Yarışmasında İL İKİNCİLİĞİ; * 2007–2008 yılında yapılan Batı Köyleri arasında yapılan Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvasında ÜÇÜNCÜLÜK; * 2007–2008 Eğitim öğretim yılında Batı Köyleri arasında yapılan Öğretmenler Masa Tenisi Turnuvasında ÜÇÜNCÜLÜK; * 2007–2008 Eğitim öğretim yılında batı köyleri arasında tüm sınıfların katılımıyla yapılan İstiklal Marşı okuma yarışmasında 3.sınıf öğrencisinin İKİNCİLİĞİ; * 2011–2012 Eğitim öğretim yılında Batı Köyleri Voleybol Turnuvasında Kız Takımı DÖRDÜNCÜLÜĞÜ;2012–2013 Eğitim öğretim yılında Batı Köyleri Voleybol Turnuvasında Kız Takımı ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Saatler: Ders Başlama: 07.20 Ders Bitiş : 18.10
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Uydu İnternet (VSAT)
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuzda 2016 ve 2017 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı
Proje Çalışmaları: -2013-2015 yıllarında Avrupa Birliği COMENİUS Okul Ortakları Projesi kapsamında,Fransa, İtalya ve İspanya´dan okullarla proje yürütüldü. -2016 ve 2017 yıllarında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları projesi yürütüldü. -2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Yozgat Yerköy Hüseyin Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesinin Yürütmüş Olduğu "81 İL 81 ŞEHİT" Projesini, Proje Ortağı Okul Olarak Okulumuzda Yürüttük. -2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında, Okulumuzda "Benim de Dikili Ağacım Var" Projesini Yürütüyoruz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2013-2015 yıllarında Avrupa Birliği COMENİUS Okul Ortakları Projesi kapsamında,Fransa, İtalya ve İspanya'dan okullarla, proje hareketlilik faaliyetleri yapılarak tamamlanmıştır.

WEB - https://fatmaliyesilkent.meb.k12.tr

Adres - FATMALI MAH. YUNUS EMRE SK. FATMALI YEŞİL KENT İLK OKULU ORTAOKULU BLOK NO 12 ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ

Öğretim Şekli :İKİLİ

Yerleşim Yeri - Onikişubat İlçesi Fatmalı Mahallesi

Ulaşım Okulumuza ulaşım öğretmenler servisi ile yapılmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 25 km uzaklıktadır.